Att föda barn är en naturlig och vacker upplevelse som kan vara ett av de starkaste och finaste minnen som ni har tillsammans av ert barn. Min vision som doula är att jag skall hjälpa er att vara närvarande i stunden, ge er trygghet att våga ge er hän i stunden, låta kroppen göra det den är gjord för att göra. Helt enkelt hjälpa er att skapa positiva och starka minnen av just er förlossning.

Jag är av tron att kvinnor är gjorda för att föda barn. Graviditeten och förlossningen är naturliga steg i kvinnan och mannens väg att möta sitt barn. Visst är förlossning bland det tuffaste och mest utsatta en kvinna och partner kan vara med om men med rätt förutsättningar kan det vara en av de vackraste och kraftfullaste stunderna i livet.

En värk för mig är förknippad med kraft och framsteg, ett steg närmare ditt barn. Tillsammans hjälps vi åt att avverka värk efter värk för att komma närmare och närmare ert mål, den ultimata belöningen, att träffa ert barn för första gången. Min roll är att vara er guide och stöd, en trygghet innan, under och efter förlossningen.

Så länge jag kan minnas har jag varit fascinerad av kvinnans förmåga att föda barn. Den urkraft som finns inom oss alla och som tar över när ett barn skall komma till världen. Som liten var jag säker på att bli barnmorska men livet ville annorlunda. När jag sedan blev gravid för första gången kom jag i kontakt med doulor. Efter min egna förslossning väcktes önskan om att hjälpa födande kvinnor till liv igen. Det ledde till att jag 2015 utbildade mig till doula genom FörlossningsGruppen.

Mvh Sara

E-mail: ingvarsson.sara@gmail.comTillbaka

Sara Ingvarsson
Göteborg
ODIS-doula, Aktiv Baby-instruktör