Grattis till livets mirakel och den fantastiska resa ni har framför er!
Kvinnokroppen är helt otrolig! Den vet precis hur den ska föda ett barn på det mest effektiva och skonsamma sättet, om vi som kvinnor får möjlighet att känna oss trygga.
Mitt mål är att du/ni ska kunna vara närvarande i stunden och fokusera på det fantastiska resultatet av förlossningen – att det ska komma en bebis – samt att vi tillsammans ska skapa en fin upplevelse.

Samspelet mellan känslor, tankar, beteende och kropp är oerhört tydligt under en förlossning. Med rätt kunskap och förutsättningar går detta att påverka i positiv riktning, vilket kan vara avgörande för hur upplevelsen blir. Genom att finnas där som tydligt mentalt och informativt stöd och erbjuda beröring, massage och uppmuntran skapar jag en harmonisk och trygg atmosfär i förlossningsrummet. Humor är också viktigt – skratt ökar både välbefinnande och avslappning samt ökar kroppens egen smärtlindring. Allt för kvinnans kropp ska kunna göra sitt jobb och för en eventuell partner ska kunna stödja på bästa sätt samtidigt som hen själv kan få en fin upplevelse av förlossningen.
 
Jag är en 40+årig trebarnsmamma som lever för min familj och mina vänner och som älskar träning och yinyoga. Efter att ha läst till gymnasielärare i biologi och psykologi skrev jag en avhandling om depression hos kvinnor och jobbar nu som spindeln i nätet på ett forskningscentrum.  Jag är certifierad doula och har gått Förlossingsgruppens doulautbildning med utgångspunkt i Susanna Helis metod ”Föda utan rädsla” och de fyra verktygen som beskrivs där, nämligen Andning, Avspänning, Rösten och Tankens kraft. I början av 2020 var jag stöd vid min 10de förlossning. Mina uppdrag har sett väldigt olika ut och jag har stöttat par, singelmammor och personer i socialt och psykiskt tuffa situationer. Jag lägger ingen som helst värdering i hur du som kvinna eller ni som par vill föda ert barn. Jag stöttar på samma sätt oavsett om ni till exempel tänker er medicinsk smärtlindring eller inte.
 
Sagt om mig som doula
Mitt i en livskris under graviditeten fick jag nys om ett projekt där doulor hjälper kvinnor som behöver extra stöttning för att kunna ta sig an den största och viktigaste händelsen i ens liv. Pia, denna eldsjäl, blev min doula och som med hela sitt hjärta visade den finaste engagemang man kan tänka sig från första träff. Med Pia som doula kunde jag slappna av och tack vare henne såg jag fram emot förlossningen. Hon gav mig styrkan att lita på mig själv. Hon har en fingertoppskänsla när hon ska stötta och när hon ska ta ett steg tillbaka. Som i mitt fall när pappan till barnet dök upp efter förlossningen. Hon såg till att allt var ok med mig, kollade av hur mina tankar och känslor var inför pappans närvaro. Utan att döma vår situation såg hon till att barnet fick knyta an till oss båda. Pia är ”one of a kind”. Jag är evigt tacksam att våra vägar korsades.
 
Läs mer på min hemsida www.erdoula.se
 
Verkar jag passa er?
Hör av er så gör vi er största upplevelse fin och minnesvärd tillsammans!

Pia Gudmundsson, Kungsbacka
ODIS-doula